Barnförsäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Som ett komplement till den försäkring som barn har genom kommunen så kan det vara bra att teckna en barnförsäkring. Det som många inte vet är att barnförsäkringen som man får genom kommunen inte gäller på lediga tider. Nedan finner du de försäkringar som i de flesta fall återfinns i en grundläggande barnförsäkring.

 • Ersättning vid allvarlig sjukdom
  Skulle det vara så att barnet får en allvarlig sjukdom som inte bara är jobbig för barnet utan även dig som förälder (eller vårdnadshavare) så lämnas en ersättning från försäkringsbolaget.
 • Invaliditet
  Om ett barn råkar ut för en olycka som gör att barnet får en invaliditet som gör att barnet får en funktionsnedsättning (till exempel förlamning) så utbetalas en engångssumma från barnförsäkringen till vårdnadshavarna av barnet. Det kan också vara så att barnet råkar ut för en olycka som gör att barnet inte kommer kunna driva in en normal inkomst utan enbart kommer kunna arbeta i den omfattning som motsvarar halvtid, då betalas det ut en ersättning från barnförsäkringen för att ekonomiskt ersätta olycksfallet.
 • Psykologhjälp
  Efter en incident eller en olycka kan ett barn bli mycket chockat och kan då komma behöva psykologhjälp för att komma på rätt spår igen. En barnförsäkring bekostar ofta ett visst antal psykologträffar.
 • Dödsfall
  Vid ett eventuellt dödsfall så betalar en barnförsäkring ut ett engångsbelopp till vårdnadshavarna som en tröst.
 • Tandskador
  Om det skulle vara så att barnet skadar sina tänder så omfattande att skadorna kommer vara kvar tills det att tandvården inte längre är gratis (vid 21 års ålder) så ersätter försäkringsbolaget de kommande kostnaderna för tandvården.
 • Tillhörigheter
  Om det sker en olycka som gör att barnet förstör till exempel sina kläder eller glasögon så ersätter en barnförsäkring vad det kostar att ersätta dessa tillhörigheter så att nya kan köpas.
 • Medicin
  Vid ett scenario där barnet vårdats till exempel av en operation så uppstår ofta kostnader för medicin som måste köpas, detta täcker ibland en barnförsäkring till ett visst belopp.

Det skiljer mycket mellan olika försäkringsbolag hur en barnförsäkring ser ut, det finns också möjligheter till olika omfattande barnförsäkringar hos de olika försäkringsbolagen. Vissa erbjuder också möjligheten till att teckna tilläggsförsäkringar om man tycker det är något som saknas i den vanliga barnförsäkringen.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies