Om däck och bilförsäkringar

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Täcker bilförsäkringen stöld av däck? Även om däcken ligger i garaget och inte sitter på bilen? Vad gäller vid skadegörelse eller punktering?

Stöld av däck eller fälgar

Om dina däck eller fälgar blir stulna har du rätt till ersättning från din bilförsäkring. Detta förutsatt att du har halv- eller helförsäkring. I detta fall ingår nämligen försäkringsdelen ”Stöld”. Ersättning ges även vid stöld av tillbehör till bilen oavsett om dessa ligger i bilen eller i ett tillhörande låst garage.

Med tillbehör räknas exempelvis vinter- eller sommardäck. Det innebär därmed att däck som stjäls från ett garage ersätts av försäkringsbolaget. Kom däremot ihåg att självrisken vid stöld kan vara relativt hög, inte sällan kring 4 – 5000 kr.

Gräns vid stöld

Generellt finns det ett ersättningstak vid stöld av tillbehör till bilen. Det kan exempelvis vara att ersättning maximalt ges på 25 000 kr. Om man har mycket dyra däck, eller andra tillbehör, kan det vara smart att teckna en tilläggsförsäkring som höjer ersättningsnivån på tillbehören.

Punktering

Punktering är något man generellt inte få ersättning för från försäkringsbolaget. Skulle en olycka ske och en punktering uppstår på bilen får man se på det totala skadeläget. Är det flera olika skador kan bilen lämnas in för reparation som ett försäkringsärende. I detta fall kan även punkteringen ordnas.

Är det däremot enbart en punktering som uppstått är kostnaden för självrisk större än själva lagningen vilket därmed innebär att det inte är värt att kontakta försäkringsbolaget.

Punktering och assistans

Får du punktering ute på en väg kan försäkringstillägget Assistans användas. Med detta tillägg får du hjälp av bärgare som drar bilen till närmaste verkstad. Du kan även få ersättning för hotellnatt samt billigaste färdmedlet till din hemstad.

Bästa assistansförsäkringen

OKQ8 har en assistansförsäkring som heter BackUp Plus. Denna försäkring låter dig verkligen resa bekymmersfritt ute på vägarna. Du kan teckna den som en tilläggsförsäkring till din ordinarie bilförsäkring, eller teckna både bilförsäkring och tilläggsförsäkringen BackUp Plus via OKQ8:as försäkringar. I denna försäkring får du självrisken återbetald om din bil måste bärgas, och du kan få gratis hotellövernattning ifall möjlighet att komma hem saknas. Denna försäkring täcker det mesta som kan hända när man ute och kör helt enkelt.

Vad täcker försäkringen

Ersättning vid punktering

Ersättning vid nyckelförlust

Ersättning vid feltankning

Assistans vid driftstopp

Hotellövernattning vid stopp

Skydd vid stöld och inbrott

Skadegörelse

Blir däcken förstörda av skadegörelse ges ersättning förutsatt att du har helförsäkring. Ett alternativ är att du har halvförsäkring men med vagnskadegaranti. Köps nya bilar brukar exempelvis 3 eller 5 års vagnskadegaranti ingå.

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies