Så får du bäst pris på din bilförsäkring

Zmarta

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Vill du slippa att lägga massa pengar på onödigt dyra försäkringar? Priset på en försäkring, framförallt bilförsäkring, skiljer sig en hel del mellan de olika försäkringsbolagen som vi har tillgängliga idag. Utöver en prisskillnad mellan bolagen finns det flera faktorer som påverkar hur dyr, eller billig, en försäkring kommer att bli. Här hittar du tips som du kan tänka på för att få ett så bra pris som möjligt på försäkringen till din bil.

Undvik att överförsäkra din bil

Innan du tecknar en försäkring är det bra att komma underfund med vad du faktiskt behöver för skydd till din bil och se till att du inte tecknar en försäkring som är onödig eller som ger dubbelt skydd. En trafikförsäkring är obligatorisk och behöver tecknas oavsett vilken typ av bil du har, men när det kommer till om du behöver halv- eller helförsäkring finns det mer att tänka över. Köper du till exempel en helt ny bil ingår det vanligtvis ett skydd som heter vagnskadegaranti som är precis som det skydd som ingår i en helförsäkring. Detta skydd gäller oftast i upp till tre år och innebär att du själv under denna tid enbart behöver teckna en halvförsäkring då det tillsammans ger samma skydd som en helförsäkring. Genom att se till att din bil inte är överförsäkrad kan du spara massvis av pengar.

Jämför alla bilförsäkringar

Det mest effektiva sättet för att säkerställa att du tecknar den bilförsäkring som passar dig bäst, till det billigaste priset, är att jämföra försäkringar. Flera faktorer spelar in när det gäller priset på bilförsäkringar, bland annat vilket bolag du väljer, ålder på personen som tecknar försäkringen, vilket bilmärke du har och hur säkert din bil kommer att stå parkerad. Det finns mängder av jämförelsesajter där du enkelt kan fylla i din information och få information om vad det kostar samt vad som ingår i de olika försäkringar som bolagen erbjuder. Genom att jämföra försäkringar och dess innehåll kan du snabbt hitta den billigaste bilförsäkringen för din livssituation och ditt fordon.

Samla dina försäkringar för rabatt

När du väljer att samla flera av dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag kan du hos de allra flesta bolag få något som de kallar för samlingsrabatt. Denna rabatt är till för dig som är en trogen kund hos ett bolag och innebär att du får bättre pris på dina försäkringar. Samlingsrabatten är olika stor beroende på hur många försäkringar du har samt vilket bolag du har tecknat försäkringarna hos men varierar vanligtvis någonstans mellan 5-20%.

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies