Fordonsförsäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Det finns många olika typer av fordonsförsäkringar beroende på vilken typ av fordon man har. Det kan vara allt från en bil, lastbil eller en buss till en MC, en skoter eller en moped. I grund och botten är alla fordon relativt lika och man kan finna en röd tråd i alla olika typer av fordonsförsäkringar och vad de innefattar.

Typer av fordonsförsäkringar

Vad innefattar en fordonsförsäkring?

Det finns många olika delar som är väsentliga och som kan återfinnas i en fordonsförsäkring. Vanligaste anledningen till att man tecknar en försäkring är just på grund av att man vill skydda fordonet mot fysiska skador som kan uppkomma på olika sätt men även om fordonet kommer bort och blir stulet.

 • Trafikförsäkring
  Beroende på vad det är för typ av fordon så kan det krävas en trafikförsäkring enligt lag. Bil, moped, MC, lastbil, buss och husbil är några av de fordon som kräver detta och i en fordonsförsäkring ingår oftast denna viktiga del.
 • Stöld och inbrott
  Om någonting i interiören av fordonet blir stulet så som till exempel en bilstereo så skyddas även detta av en fordonsförsäkring som täcker stöld och inbrott.
 • Rättsskydd
  I trafiken kan mycket hända, vid en olycka kan det bli så att fallet går upp i tingsrätten för att man ska kunna avgöra vem som gjorde fel. Med en fordonsförsäkring som även innefattar ett rättsskydd så kan man få rättegångskostnaderna betalda av försäkringsbolaget till en viss del men även om det skulle falla ett skadestånd på dig som tecknat försäkringen.
 • Glasförsäkring
  Något som händer alla någon gång är att ett glas tar skada på något sätt, det kan vara på grund av ett stenskott men också genom en bilolycka. Med en fordonsförsäkring har man ofta glas täckt och om någonting skulle kräva till exempel byte av glas så täcker försäkringsbolaget en del av kostnaden.

Det finns många delar i en fordonsförsäkring som mest beror på vad det är för typ av fordon man har och vad det är försäkringsbolag. De ovanstående punkterna är de vanligaste och täcks i de flesta fordonsförsäkringar. Det finns även (beroende på försäkringsbolag och fordon) också skydd mot skadegörelse, bärgning och maskinskada men ibland kan det också vara i form av en tilläggsförsäkring och behöver nödvändigtvis inte ingå i grundförsäkringen.

Försäkring vid företagsleasing

Vid företagsleasing finns det vanligtvis 2 typer av leasing. Den ena är finansiell leasing, och den andra heter operationell leasing. Leasingformen ”operationell” innebär vanligtvis att leasingfirman ordnar med allt som försäkring, service & reparation, däck och annat underhåll. Denna typ av leasing passar dig som vill åka bil bekymmersfritt.

Vid finansiell leasing står företaget själva för alla de kostnader som vi nämner ovanför. Du som ansvarar för bilen måste därför själv teckna en försäkring. En leasingform som är lite billigare, men som kräver lite mer arbete och ansvar.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies