Pensionsförsäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

En pensionsförsäkring är ett slags komplement till en vanlig pension och finns i två olika former.

Fondpensionsförsäkring

För dig som gärna vill ta lite risk och kanske få en möjlighet till högre pension så passar fondpensionsförsäkringen som kort sagt fungerar så att man sparar i fonder som man själv styr över. Genom att man själv har makten över vilket innehav som pensionsförsäkringen ska ha så står man själv också som ansvarig för hur själva utfallet blir och hur mycket man får i pension, något som hela tiden är osäkert i med att fonden kan utvecklas lite hur som helst.

Traditionell pensionsförsäkring

En annan version av pensionsförsäkring är att man helt enkelt sparar pengar för att komplettera pensionen man får när man går i pension. Med en traditionell pensionsförsäkring sparar man alltså inte i några finansiella instrument utan enbart i kapitalform där avkastningen är ränta.

Vad det något att spara i pensionsförsäkring?

Det är mycket olika från försäkringsbolag till försäkringsbolag (eller bank till bank) och man kan finna olika typer av avgifter. Vissa har inga avgifter alls och vissa har en procentuell avgift på det totala kapitalet som dras vid varje årsskifte. I andra fall så är det en fast avgift i kronor som betalas årligen och denna kan ligga på cirka hundra kronor. Alltid finns det också en förvaltningsavgift på en pensionsförsäkring, detta är en slags avgift som banken eller försäkringsbolaget tar för att aktivt förvalta dina pengar. En förvaltningsavgift kan ligga på allt från 0,10 % till 2 %.

Utbetalning

Själva utbetalningen av pensionsförsäkringen sker då man gått i pension alternativt om man avlidit (då går pensionsförsäkringen till arvtagarna). Man bör observera att en pensionsförsäkring aldrig kan betalas ut i förskott, inte ens då försäkringstecknaren har en dödlig sjukdom och ska möta en säker död. I vissa fall kan man ha som tillval i sin pensionsförsäkring att kunna betala ut delar av pensionsförsäkringen i förväg men till detta föreligger höga avgifter.

Teckna pensionsförsäkring

Ju tidigare man tecknar en pensionsförsäkring, desto mindre behöver man spara månatligen för att man ska nå den utbetalning man vill ha när man går i pension. Teckna en pensionsförsäkring går att göra på ett flertal olika banker och försäkringsbolag.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies