Släpvagnsförsäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

I Sverige måste man enligt lag ha en gällande trafikförsäkring på sin bil, moped eller motorcykel. Detta har att göra med det faktum att man alltid utsätter sig själv och sina medtrafikanter för en risk när man kör ett fordon. Att det är viktigt att ha en släpvagnsförsäkring är dock något som många dessvärre glömmer bort. Man tänker inte på hur viktigt det är att också försäkra andra fordon som används i allmän trafik, såsom till exempel släpvagnen.

Släpvagnsförsäkring – lika viktig som andra försäkringar

Att en släpvagnsförsäkring är minst lika viktig som de andra fordonsförsäkringarna, är något som ofta sopas under mattan. Men när olyckan väl är framme, kan man känna sig lite tryggare om man har en försäkring som lindrar konsekvenserna en aning. Med en släpvagnsförsäkring kan man fortfarande känna sig säker även ifall släpvagnen exempelvis skulle bli stulen eller skadad. En släpvagnsförsäkring täcker i de flesta fall alla skador förutom de trafikskador som täcks av den vanliga trafikförsäkringen.

Att släpvagnar och liknande blir stulna är inte något ovanligt. Det är väldigt användbart och också praktiskt att ha ett eget släp. Man kan även spara in många tusenlappar på att ha ett eget släp tillhands när det skulle behövas. Därför är det viktigt att man är rädd om sitt släp genom att skydda det med en släpvagnsförsäkring. Då kan man känna sig trygg även om olyckan skulle vara framme. De flesta släpvagnsförsäkringar täcker det mesta som hör till släpet, såsom till exempel utrustning och tillbehör.

Halv- eller helförsäkring för släpet

Man kan välja vilken slags släpvagnsförsäkring man vill ha. Alternativen som står till buds är halvförsäkring och helförsäkring. Halvförsäkringen gäller till exempel vid stöld eller brand och inkluderar i de flesta fall även rättsskydd. Helförsäkringen täcker allt det som halvförsäkringen täcker, men gäller även vid vagnskada (trafikolycka och skadegörelse).

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies