Mopedförsäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Någon typ av mopedförsäkring är rekommenderat att man skaffar redan innan eller i samband med att man skaffar mopeden. Det finns rent generellt tre olika typer av mopedförsäkringar som har olika omfattning. Att inneha en av dessa mopedförsäkringar är obligatoriskt enligt lag då trafikförsäkringen alltid måste vara tecknad för dig som har ett motordrivet fordon i trafik.

Trafikförsäkring moped

Den mest enkla och grundläggande mopedförsäkringen man kan ha är trafikförsäkringen som täcker nedanstående två delar. Observera att denna mopedförsäkring är obligatorisk enligt lag och att den också finns inbyggd i en halvförsäkring samt en helförsäkring.

 • Skador på annans egendom
  Till exempel vid en olycka där du skadar någon annans fordon eller tillhörighet.
 • Skador på personer
  Om du själv eller någon annan blir skadad på grund av dig själv så är detta försäkrat av en trafikförsäkring.

Halvförsäkring moped

En halvförsäkring är en relativt ”lagom” mopedförsäkring som ligger mellan en trafikförsäkring och helförsäkring i sin omfattning.

 • Trafikförsäkring
  En halvförsäkring innehåller en trafikförsäkring (som alltså är obligatoriskt) och vad den innefattar vilket är bland annat skador på annans egendom och andra personer.
 • Stöld
  Om din moped följer försäkringsbolaget riktlinjer och rekommendationer för säkerhet och lås så är mopeden försäkrad genom mopedförsäkringen för stöld av delar av mopeden eller hela mopeden.
 • Brand
  Skador som uppstår till följd av en brand på mopeden i någon del täcker mopedförsäkringen till ett visst belopp.
 • Rättsskydd
  En mopedförsäkring har oftast också ett rättsskydd vilket innebär att du vid en eventuell rättegång där du blir fälld måste betala kostnader för rättegången, denna täcker försäkringsbolaget.

Helförsäkring moped

Den mest kompletta mopedförsäkring som går att ha är helförsäkring som täcker mer omfattande delar och skador av mopeden.

 • Trafikförsäkring
  I en helförsäkring får du också en trafikförsäkring då denna är obligatorisk enligt lag. Denna innefattar skador som uppstår på annans egendom och andra personer.
 • Halvförsäkring
  Alla de delar som en halvförsäkring innefattar ingår i en helförsäkring.
 • Skadegörelse
  Om någon skulle skada din moped avsiktligt och denne person eller de personer som orsakade skadorna inte blir ställda inför rätta så ersätter försäkringsbolaget dig med en mopedförsäkring de kostnader som uppstår för att åtgärda skadorna.
 • Skador
  Skulle det ske en olycka som gör att mopeden skadas och måste repareras eller delar måste bytas ut så står en mopedförsäkring för de kostnader som uppstår till ett visst belopp.

Det är mest en fråga om riskaversion när det kommer till att välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Observera också att mopedförsäkringar ser olika ut mellan olika försäkringsbolag och att det även finns vissa tilläggsförsäkringar att teckna om man saknar något skydd.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies