Sjukförsäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Det som är positivt med en sjukförsäkring är att man kan vara trygg på att man nästan får en full inkomst om det skulle vara så att man blir skadad eller sjuk så allvarligt att man inte längre kan jobba.

Hur fungerar en sjukförsäkring?

Om du blir sjuk så har du självklart först en karensdag, efter detta följer två veckor av sjuklön som motsvarar totalt åttio procent av din ordinarie lön. Om man sedan är sjuk i längre än två veckor så går sjuklönen över till att bli sjukpenning som även den motsvarar åttio procent av ordinarie lön. Utöver sjukpenningen så kan du med en avtalad sjukförmån få ersättning upp till din motsvarande fulla lön (100 %). Detta upplägg gäller upp till dag nittio av din totala tid som sjuk. Från och med dag nummer nittio så får du sjukpenning på åttio procent, något som sedan kompletteras med en sjukförsäkring som du kan ha tecknat hos ett försäkringsbolag.

Du får precis som en vanlig lön din utbetalning av ersättningen från sjukförsäkringen varje månad och behöver därmed inte tänka annorlunda bara för att du får ersättning från ett annat håll. Bra att veta är också att en sjukförsäkring kan betala ut ersättning upp till tio års tid, detta beror dock mycket på försäkringsbolaget och kan variera.

Varför teckna en sjukförsäkring?

Anledningen till att många väljer att teckna en sjukförsäkring är för att man är rädd för att det ska bli ett för stort inkomstbortfall i ett sådant fall man blir långtidssjuk. Om man är den inkomstdrivande personen till en familj med stora omkostnader (till exempel på grund av flera barn) så kan det vara en stor trygghet att ha tecknat en sjukförsäkring som gör att man inte behöver oroa sig över ett eventuellt längre inkomstbortfall.

Hur länge får jag ersättning?

Varje månad betalas ersättningen ut från sjukförsäkringen tills det att du kan arbeta på ditt arbete på halvtid. Dock så räcker oftast inte ersättningens villkor att betala ut upp till tio år. Det finns dock ibland tillägg att skaffa till en sjukförsäkring som ger rätt till en längre utbetalningsperiod om så önskas.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies