Hästförsäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Som ägare till en häst kan det vara tryggt att ha en hästförsäkring i med att en häst är väldigt kostsam och dyr i sig. Om det skulle vara så att en häst skadar sig så kan det också bli väldigt dyrt i med att häst krävs stora resurser av en veterinär på ett djursjukhus.

Vad ingår i en hästförsäkring?

 • Undersökning
  Att undersöka en häst som skadat sig, har en sjukdom eller beter sig konstigt kan bli kostsamt men om du har tecknat en hästförsäkring så betalas detta av försäkringsbolaget (mot självrisken).
 • Behandling och operation
  Det är så mycket som kan hända en häst och när det väl händer något så kan det vara betryggande om man har en hästförsäkring i ryggen som hjälper till att betala omkostnaderna vid operationen eller behandlingen. Det finns ofta på en hästförsäkring olika tillval att göra när det kommer till detta så man kan försäkra sin häst mot olika typer av skador och operationer beroende på vad man känner är mest aktuellt för just ens egen häst.
 • Efterbehandling
  Efter en behandling av något slag eller en operation krävs ofta också en efterbehandling som sköts av veterinären på djurhuset. Denna eftervård kan bli kostsam för dig som inte tecknat en hästförsäkring men mot att man betalar självrisken så ersätts detta av försäkringsbolaget.
 • Medicin och verktyg
  Om en häst skadat sig och opererat sig så kan det kräva att hästen tar en medicin efter behandlingen. Det kan i vissa fall också kräva att hästen går med ställning för benet eller har en skena, dessa utgifter kan täckas till viss del av en hästförsäkring.
 • Väntande av föl
  I väntan på att ett föl ska födas så kan en tilläggsförsäkring tecknas till hästförsäkringen som betalar ut ersättning om det skulle vara så att fölet föds dött eller om hästen dör till följd av graviditeten. Denna punkt är en tilläggsförsäkring och varierar i villkor mellan olika försäkringsbolag.
 • Livförsäkring
  En hästförsäkring innefattar också en livförsäkring för hästen som alltså innebär att en ersättning betalas ut om det skulle vara så att hästen dör till följd av olycka, sjukdom eller avlivning.

Man bör observera att en hästförsäkring ser olika ut mellan olika försäkringsbolag samt att det finns olika omfattande hästförsäkringar hos de olika försäkringsbolagen samt vissa tilläggsförsäkringar att teckna om det är något mer man vill försäkra för sin häst.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies