Trafikförsäkringar Jämförelse

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Råd och tips för dig som letar bra och billiga trafikförsäkringar. En trafikförsäkring försäkrar din bil i trafiken och är det lägsta kravet på försäkring som finns för bilar. Att hitta en trafikförsäkring är enkelt, det som gör att man måste tänka till innan man tecknar en trafikförsäkring är att kolla upp vad som gäller för just den trafikförsäkringen och självklart vilket pris försäkringen har. De flesta försäkringsbolagen erbjuder bilförsäkringar där trafikförsäkringen utgör den lagstadgade delen av bilförsäkringen. Är din bil påställd och används i trafiken måste du alltså ha en trafikförsäkring på ditt fordon.

Att hitta en trafikförsäkring är inte svårt, men kräver lite undersökning för att hitta den med bäst villkor och pris för dig. En trafikförsäkring är det lägsta kravet på försäkring du måste ha på din bil, har du inte en trafikförsäkring får du betala en straffavgift till trafikförsäkringsföreningen. Se alltså till att hitta en bra och billig trafikförsäkring innan du ger dig ut trafiken!

Trafikförsäkring är ett lagkrav

Enligt lag måste man alltså ha en trafikförsäkring för att föra fram sitt fordon i trafiken. Är bilen besiktad, påställd, skattad och används i trafiken så ska man ha en trafikförsäkring. Vad som händer om man inte har sitt fordon trafikförsäkrat men ändå inte avställt är att Trafikförsäkringsföreningen enligt lag har rätt att ta ut en trafikförsäkringsavgift av den är registrerad ägare av bilen. Det är en avgift som tas ut varje dag för att täcka kostnader för skador på person och egendom som oförsäkrade fordon orsakar.

Vad täcker en trafikförsäkring?

Som ägare till en bil eller ett annat fordon som drivs av en motor så ska man i Sverige ha tecknat en trafikförsäkring, en försäkring som är obligatorisk enligt svensk lag. Anledningen till att försäkringen är obligatorisk är just för att man oavsett personlig ekonomi ska kunna ersätta (med hjälp av försäkringsbolaget) skador på annan trafikants fordon i det fall en olycka skulle inträffa. En trafikförsäkring täcker också skador på inblandade personer i en olycka, inklusive föraren själv för bilen med trafikförsäkringen.

År utan skador = rabatt

De flesta svenska försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar erbjuder också en trafikförsäkring som alltså måste tecknas av samtliga som äger ett fordon i Sverige. Det finns hos försäkringsbolagen med trafikförsäkring också en typ av rabatt där avgiften för försäkringen sänks för varje år som fordonet inte skadas och försäkringen därmed inte används. På detta sätt vill försäkringsbolagen ändå försöka främja försiktighet i trafik trots att försäkringen täcker skadorna som uppkommer på medtrafikanter vid en eventuell olycka.

Pris på trafikförsäkring

Många ställer sig frågan; ”Vad kostar en trafikförsäkring?”. Svaret beror mycket på försäkringsbolagets prissättning men även vilken typ av bil (märke, årsmodell och bilmodell) som är aktuell samt hur stor användning som bilen beräknas att ha årligen. Något annat som även spelar in är vilken ålder försäkringstecknaren är då vissa försäkringsbolag anser att risk är förenat med ålder. En trafikförsäkring kan kosta allt mellan tre tusen till tjugo tusen per år helt beroende på de tidigare nämnda faktorerna till priset.

Teckna en trafikförsäkring

Man bör absolut inte vänta med en trafikförsäkring efter man skaffat en bil då det inte bara är olagligt utan även förenat med en enorm risk. Skulle något hända utan att en trafikförsäkring är tecknad blir stora kostnader till följd för att ersätta skador på personer och inblandade fordon men troligen även ett åtal för att man inte tecknat en trafikförsäkring.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies