Båtförsäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Som båtägare är det självklart tryggt att ha en bra och passande båtförsäkring. Båtförsäkring går att teckna hos de flesta svenska försäkringsbolag och det finns olika upplägg på typer av båtförsäkringar som passar olika typer av båtar samt hur omfattande man vill ha. Den grundläggande delen i en båtförsäkring ser dock väldigt lik ut hos de olika försäkringsbolagen och består av nedan punktade delar.

 • Brand
  Denna del i en båtförsäkring täcker skador till följd av en brand. I med att det ofta finns gasspis på en båt så kan det göra att en brand uppstår om något går riktigt fel.
 • Ansvars- och rättsförsäkring.
  När man är ute till sjöss med sin båt eller i hamn så kan det uppstå kollisioner som gör att någon annans båt blir skadad. Skulle det vara så att du i tingsrätten blir dömd till skadestånd för att ha förstört en del eller hela båten för någon annan så ersätter en båtförsäkring detta till en viss gräns.
 • Sjöskada
  Mycket kan även hända en båt utan att en kollision med annan båt sker. Att kantra eller stöta på grund skapar allvarliga skador på båten som omedelbart bör repareras och åtgärdas så att inte skadorna förvärras, detta kan bli kostsamt och med en båtförsäkring får man ekonomisk hjälp vid en sådan situation.
 • Stöld
  Vid stöld av delar av båten eller båten så täcker en båtförsäkring (beroende på försäkringsbolag) delar eller hela värdet. Vissa försäkringsbolag har det upplägg att man får ersättning för varje dag som båten är försvunnen utan att återfinnas.
 • Skadegörelse
  Något som är utom ens kontroll är skadegörelse och med en båtförsäkring som täcker detta kan man känna sig någorlunda säker från de ekonomiska konsekvenser som följer på grund av en skadegörelse.
 • Logistiska skador
  Om båten med logistik transporteras och skadas till följd av detta så täcker en båtförsäkring de skador som måste repareras och de delar som måste bytas ut på båten.
 • Maskinskydd
  Motorn är en värdefull del i en båt och med en båtförsäkring så försäkras skador på motor som kan uppstå till exempel till följd av en kollision. Det kan ibland kräva en kompletterade försäkring för att täcka motorns hela värde och att den går sönder till exempel på grund av att motorn skär sig.

Notera att det varierar en del mellan olika försäkringsbolag om hur en båtförsäkring ser ut och att det även finns även olika stora båtförsäkringar på hos vissa försäkringsbolag.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies