Villahemförsäkring

Hedvig.com är en ny modern utmanare inom försäkringar som fått väldigt goda omdömen hos Trustpilot.com. Här kan du teckna marknadens bästa hemförsäking och skydda din villa, bostadsrätt eller hyresrätt.

4,8 / 5 hos Trustpilot.com

Drulleförsäkring ingår i priset

20 % billigare än konkurrenterna

Ingen bindningstid

Skillnaden mellan en villaförsäkring och en villahemförsäkring är just det att även du som innehavare av villan (och därmed också villahemförsäkringen) också blir försäkrad. Det är alltså inte bara din villa som är försäkrad utan även dina värdesaker och prylar samt dig själv som person och det du gör.

Delen som försäkrar din villa i villahemförsäkringen:

 • Stöld och inbrott
  Om något stjäls genom ett inbrott i din villa så ersätts detta av försäkringsbolaget upp till ett visst belopp (ca tjugofem till femtio tusen beroende på försäkringsbolag).
 • Läckage och brand
  Vid skador som uppstår till följd av till exempel att något brinner eller att en huvudledning läcker så ersätter försäkringsbolaget dig med en villahemförsäkring detta så att du kan åtgärda det som behöver åtgärdas.
 • Naturkatastrof
  Något som ligger oss alla utom kontroll är naturkatastrofer som kan leda till översvämning, att ett träd faller och förstör något, att taket flyger av delvis eller helt eller att något annat tar skada som kan och bör åtgärdas.
 • Överfallsförsäkring
  Blir man överfallen och skadas av våld vilket leder till att någon blir skadeståndsskyldig som sedan inte kan betala så ersätter försäkringsbolaget detta. Gäller även om ingen gärningsman åker fast – då betalas också ut en ersättning.
 • Ansvars- och rättsförsäkring
  Blir du personligen anklagad för något som leder till att du ska betala skadestånd och rättskostnader så täcker en villahemförsäkring detta till en viss del.
 • Vid flytt
  Skadas något då man flyttar sina tillhörigheter från en gammal adress till en ny adress där man bor så ersätter försäkringsbolaget dig med en villahemförsäkring detta till ett visst belopp.
 • Elektronik och prylar
  Värdesaker som fortfarande anses ha ett värde (d.v.s. inte väldigt gamla saker) ersätts med en villahemförsäkring upp till ett visst belopp om det skulle vara så att något går sönder.
 • Reseskydd
  Vid en resa kan mycket hända. Flyg kan bli inställda eller försenade, hotell kan krångla, sjukdomar kan uppstå, dödsfall kan ske och mycket annat. Med ett omfattande reseskydd kan man få ekonomisk hjälp vid en situation där man behöver det. Till exempel så kan det vara att betala sjukhuskostnader vid ett akutbesök eller ersättning för förlorade hotellnätter till följd av förseningar.

Delen som försäkrar just dig i en villahemförsäkring:

Villahemförsäkringar ser olika ut hos olika försäkringsbolag men oftast brukar ändå grunden se relativt lik ut vilket speglas i de ovanstående punkterna. En villahemförsäkring är som namnet indikerar en kombination av en villaförsäkring och en hemförsäkring – något som passar dig som vill vara helt försäkrad med bara en försäkring: En villahemförsäkring.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies