Mc-Försäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Inför att man skaffar en MC så bör man teckna en MC-försäkring för att vara försäkrad redan från första början. Det finns flera olika versioner av MC-försäkringar att välja mellan hos olika försäkringsbolag men de har alla samma grund som bygger på att försäkra dig som ägare till en MC för de vanligaste skadorna som kan uppstå.

Motorcykelförsäkringar är i regel relativt dyra, tillhör du högsta riskgruppen får du betala en stor summa pengar till försäkringsbolaget varje år. Det finns en mängd mc-försäkringar som fungerar, men inte alla är billiga. Se till att spara mycket pengar med en bra och billig motorcykelförsäkring.

Halvförsäkring för MC

En halvförsäkring innehåller nästan alltid de nedanstående delarna. En halvförsäkring för MC passar dig som gärna försäkrar din MC för grundläggande skador och scenarion.

 • Trafikförsäkring
  En trafikförsäkring ingår i en halvförsäkring och är obligatorisk enligt lag för alla med ett motordrivet fordon. En trafikförsäkring täcker skador på andras fordon samt de personer som sitter på din MC. Observera att din MC inte är försäkrad med en trafikförsäkring, det görs först när du har en helförsäkring.
 • Glas
  Om det uppstår ett stenskott på glaset så bör detta omgående bytas eller repareras för att du inte ska bli en fara i trafiken med trasig glasruta. Det kan också ske en olycka som göra att glasrutan går sönder. Oavsett hur glasrutan går sönder så täcker en MC-försäkring kostnaden för att byta, alternativt reparera glasrutan.
 • Brand
  Om det uppstår en brand på MC eller om din MC på något sätt skadas av eld och rök så täcker en MC-försäkring de kostnader som uppstår för att återställa MC till kördugligt skick.
 • Ansvarsskydd och rättsskydd
  Skulle det vara så att du till exempel efter en trafikolycka blir ställd för rätta för till exempel att ha orsakat skador på någon annans fordon eller kropp och blir fälld så täcker en MC-försäkring rättegångskostnader och skadestånd upp till ett visst belopp.

Helförsäkring för MC

En helförsäkring är den mest omfattande försäkringen man kan ha för MC och täcker ”allt och lite till” vilket kan vara mycket betryggande för dig som har en MC har högre värde eller helt enkelt inte vill oroa dig i trafiken.

 • Trafikförsäkring
  Precis som i en halvförsäkring så ingår den obligatoriska trafikförsäkringen i en helförsäkring.
 • Halvförsäkring
  Alla de delar som ingår i en MC-försäkring av ”halvförsäkrings-typen” ingår i en helförsäkring. Detta är delar som försäkring mot brand, glasskador och ansvar.
 • Skador
  Vid en trafikolycka uppstår oftast skador på MC som måste repareras och ibland till och med kan det bli så att delar måste bytas ut. En MC-försäkring täcker kostnader upp till ett visst belopp för att åtgärda det som gått sönder.
 • Skadegörelse
  Om någon skulle skada din MC avsiktligt och personen eller personerna som gjorde skadorna inte blir tagna så står försäkringsbolaget för att genom din MC-försäkring täcka de skador som uppstått.

En MC-försäkring är högt individuell och det är upp till en själv att känna efter om en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring är det bästa valet. Tänk också på att det finns tilläggsförsäkringar att välja till om det skulle vara så att du tycker något fattas i de grundläggande halv- och helförsäkringar som finns.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies