Djurförsäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

När man har ett djur så kan det vara tryggt att ha en försäkring som delvis försäkrar från eventuella olyckor som kan ske men även i ett sådant fall att djuret skulle dö eller försvinna. Oavsett om man har katt, hund, häst eller något annat djur så ser de olika djurförsäkringarna relativt lika ut och omfattar ungefär samma områden och scenarion.

En djurförsäkring går att teckna hos nästan alla större försäkringsbolag på den svenska marknaden och de finns oftast i olika stora omfattning. Till exempel kan man se att en hästförsäkring finns i flera olika storlekar och omfattning hos de olika försäkringsbolagen. En djurförsäkring brukar även ha möjlighet till vissa tilläggsförsäkringar då vissa gärna försäkrar sitt djur extra mycket på grund av högt ekonomiskt värde eller affektionsvärde.

Det som oftast ingår i en djurförsäkring oberoende vilket djur det gäller är nedanstående punkter;

  • Undersökning
    Om djuret skadat sig, har blivit sjukt eller beter sig konstigt så är det alltid bra att man går och gör en undersökning av djuret så man inte riskerar att djuret lider i onödan. En undersökning görs hos en veterinär på ett djursjukhus där man får en faktura som man skickar till försäkringsbolaget där man tecknat sin djurförsäkring. En självrisk betalas sedan till försäkringsbolaget för att du nyttjade djurförsäkringen till att göra en undersökning på djuret.
  • Behandling
    Om det vid en undersökning visar sig att djuret kräver någon typ av åtgärd i form av behandling eller operation. Det kan till exempel vara så att djuret har brutit något och därför behöver gipsas alternativt att en medicin måste ges till djuret på grund av allvarlig näringsbrist. Precis som med kostnaden för undersökning så ersätter en djurförsäkring detta och man behöver bara skicka fakturan man får av djursjukhuset vidare till försäkringsbolaget.
  • Medicin och eftervård
    Till följd av en operation eller behandling så kan det bli så att djuret måste ha medicin eller andra verktyg/instrument för eftervård. Kostnaden för detta kan en djurförsäkring till en viss del täcka beroende på vad det gäller.

Impotens
Om djuret har förlorat egenskapen att kunna fortplanta sig så betalas det för vissa djur ut en ersättning till försäkringstecknaren då detta innebär förlorad möjlighet att låta djuret föröka sig och skapa fler. I med att ett djur har ett ekonomiskt värde (speciellt vissa hästar och hundar) så kan en impotens innebära att djuret får ett lägre värde. Vissa djurförsäkringar täcker detta och det beror mycket på vad det är för typ av djur.

Lämna en kommentar

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies