5 tips för att få ned kostnaderna i hemmet

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Under 2022 har inflationen ökat lavinartat och ihop med rusande priser på el och drivmedel har många av våra dagliga kostnader ökat.

Men vad kan vi göra för att hålla nere våra kostnader i hemmet? Här är de 5 bästa tipsen från oss på Advisa.

Visst är det tråkigt när en för stor del av lönen varje månad går till fasta utgifter? När det inte finns pengar kvar att spara till den där resan du drömt om eller för att unna dig något i vardagen. Det är är en verklighet allt fler fått känna av under året när inflationen ökat stort i Sverige. Därför ger vi er här våra 5 bästa tips på hur du kan spara pengar i hushållet!

1. Samla och jämför lån

Lån och avbetalningar kan stå för en stor del av ett hushålls månatliga inkomster. Se därför till att omförhandla de ofta för att få ner räntan – och samla lån om du har flera hos olika långivare. Ett större samlat lån ger ofta en lägre ränta. Försök att omförhandla dina lån regelbundet – det går ofta att pressa ner räntan ytterligare. Hos Advisa jämför vi bud från 40 långivare åt dig kostnadsfritt, med bara en kreditupplysning. 

2. Se över elförbrukningen

Att elpriserna skenat är ingen hemlighet, men gör du allt du kan för att spara på elen där hemma? Kanske går det att sänka inomhustemperaturen något, duscha kortare eller byta till lågenergilampor. Du kan också fundera över större insatser som att installera solceller eller byta ut fönster och dörrar mot sådana som håller mer tätt.

3. Omförhandla försäkringar och abonnemang

Förutom lånen är det också hög tid att se över dina andra fasta månadskostnader. Går det kanske att få ett bättre elavtal eller bredbandsabonnemang? Se också över vilka streamingtjänster du prenumererar på – kanske behöver du inte ha konton hos alla. Du kan också jämföra dina nuvarande försäkringar online för att se om du inte kan hitta likvärdiga men billigare alternativ.

4. Gör dig av med dyra vanor

Hur ofta äter du ute varje vecka? Börja med matlådor och ta med eget kaffe i en take away-mugg så kommer du nog märka att dina utgifter minskar snabbt. Och det behöver inte vara särskilt tidskrävande – om du gör storkok veckovis ser du alltid till att ha färdiga matlådor.

Är du en sådan som spontanshoppar mycket kan du prova att ha som regel för dig själv att alltid sova på saken innan du köper. Då kommer du nog inse att det som i stunden kändes som ett livsviktigt köp kanske inte var så nödvändigt trots allt.

5. Planera inköp bättre

Enligt Livsmedelsverket slängs sammanlagt 35 kilo mat per person varje år i Sverige. Det krävs inte någon matematiker för att förstå att det handlar om stora summor pengar årligen. Se därför till att planera din inköp bättre så att saker inte står och blir gamla i kylen – och stirra inte dig blind på utgångsdatum utan lukta och smaka för att se om varorna fortfarande är okej att äta. Försök också att inte laga mer än familjen kommer klara äta upp – och frys i in de rester som ni inte kommer äta inom de närmsta dagarna.

Följer ni de här tipsen är vi säkra på att ni nog kommer kunna spara in några hundralappar i månaden – för visst är det tråkigt när alla pengarna går till levnadskostnader. Lycka till med sparandet!

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies