Populära resmål för konferensresor utomlands

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Att anordna en konferensresa utomlands är något som ofta blir populärt hos ett företags medarbetare. Även om det framförallt är en arbetsrelaterad aktivitet så bjuds ändå möjligheten att se något nytt och turista lite på fritiden. För företaget ses det ofta som en fördel att alla kommer att befinna sig på plats. Det är ingen som kommer åka hem över natten eller smita iväg på ett möte. Det gör att en sån här konferens blir mer teambyggande än om ni samlas på en konferensanläggning nära hemmakontoret.

En sån här resa kan planeras utifrån flera olika förutsättningar. Vi rekommenderar er att fundera på vilken typ av anställda ni har och planerar resan utifrån det. Se också till att det finns något för alla. Det är till exempel inte alla som lockas av äventyr. Utan många ägnar hellre ledig tid åt att vara på en strand eller på en bättre restaurang.

Viktigt med rätt försäkring

Innan ni bestämmer resmål är det viktigt att ni ser över vad ni har för försäkringsskydd. Det är långt ifrån säkert att era vanliga försäkringar gäller, utan ni kan komma att behöva teckna en särskild grupp- och konferensförsäkring. Även om ni har ett bra skydd i grunden kan det vara klokt att teckna en sådan då den ger samtliga konferensdeltagare samma skydd. Ofta är gruppförsäkringar mer kostnadseffektiva än att alla ska försäkra sig själva. I en sådan försäkring ingår i de flesta fall saker som sjuktransporter hem från resmålet, olika typer av hjälp eller assistans på plats samt möjlighet till ersättning för flygförseningar eller förlorat bagage.

Toscana, Italien

Ett väldigt populärt resmål är Toscana i Italien. Här finns något för de flesta i form av rik kultur, vacker natur och god mat. Under de varma månaderna är möjligheterna till bad goda och det finns en uppsjö av trevliga små konferenshotell ni kan samlas på.

Island

En resa till Island är något extra. Bara att flyga in över ön och se det dramatiska landskapet är värt pengarna. Väl på Island finns också väldigt många aktiviteter ni kan göra tillsammans. Bada i varma källor, rida islandshäst, åk på valsafari eller dyka mellan kontinentalplattorna. Island är väldigt inriktat på turism och är ett högmodernt land vilket också gör att konferensmöjligheterna här är väldigt goda. Räkna med fina lokaler och internetuppkoppling som är minst lika bra som hemma.

Barcelona, Spanien

Barcelona är ett av svenska folkets favoritresmål. Det finns goda anledningar till det. Staden är vacker, klimatet är behagligt och maten är fantastisk. Oavsett hur många gånger man har varit i Barcelona är det ändå alltid värt att komma tillbaka för det finns alltid något nytt att upptäcka. En konferensresa till Barcelona kommer därför med stor sannolikhet att tas emot väl av era anställda.

Warszawa, Polen

Det som utmärker de flesta östeuropeiska storstäder är häftig arkitektur och en ny typ av kulturell upplevelse. Warszawa är inget undantag utan här hittar ni väldigt bra konferensmöjligheter samt tillgång till klassiska barer och restauranger, muséer, caféer och nattklubbar. En konferens i Warszawa brukar dessutom bli väldigt kostnadseffektiv då prisläget här är lägre än hemma.

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies