Till bilsemestern – vad kan bilförsäkringen ge för skydd?

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Inför bilsemestern är de flesta mycket noga med att packa bilen rätt och att ta med sig alla tänkbara saker som ”kan” vara nödvändiga. Bilstereon laddas med CD-skivor med barnen och förrådet av nödproviant fylls på. Dessutom kontrollerar man oljan både en och två gånger. Något de flesta dock inte tänker på är vilket skydd man har genom sin bilförsäkring om något oförutsett skulle hända under bilsemestern. Det värsta som kan hända under resan är att bilen blir obrukbar. Lyckligtvis finns ett antal tilläggsförsäkringar man kan teckna till sin bilförsäkring för att ta höjd för denna risk.

Vägassistans

Begreppet vägassistans omfattar olika former av assistanstjänster som man kan få tillgång till om bilen skulle bli obrukbar eller fungera dåligt på grund av påkörning, sabotage, skadegörelse, avåkning eller punktering. De flesta vägassistansförsäkringar gäller även om man helt enkelt skulle få slut på drivmedel i bilen, så man kan verkligen säga att man får en god trygghet om man tecknar till vägassistans till sin bilförsäkring. Det finns faktiskt exempel på försäkringsbolag som även ordnar med assistans om man skulle tappa bort eller låsa in bilnyckeln och om man skulle råka tanka bilen med fel drivmedel. De flesta vägassistansförsäkringar gäller i hela Europa.

Hyrbil

Om bilen skulle bli obrukbar kan det vara en trygghet att ha ett hyrbilstillägg kopplat till bilförsäkringen. Genom ett sådant tillägg har man större möjligheter att fortsätta bilsemestern. Ett hyrbilstillägg fungerar generellt som så att man får en större del av hyrbilskostnaderna betalda av försäkringsbolaget. Normalt gäller att försäkringsbolaget står för 75 procent av kostnaderna. Avstår man från hyrbil får man normalt en mindre peng för varje dag som den egna bilen står på verkstaden. Man ska notera att det kan finnas en del särskilda villkor i försäkringsbolagens hyrbilstillägg. Bland annat ska man noga kika på om man kan få tillgång till hyrbil även om skadorna på bilen inte är ersättningsbara.

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies