4 tips när du tecknar djurförsäkring

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

Husdjursförsäkringar är ofta ett sätt att hjälpa till att täcka ditt husdjurs veterinärkostnader. Beroende på ras och ålder kan det bli dyrt om du behöver ta dem till veterinären. De här tipsen visar dig hur enkelt det kan vara att få en bättre försäkring till ditt husdjur när du behöver teckna tex en kattförsäkring eller hundförsäkring:

1: Läs upp vilka kostnader som täcks

Husdjursförsäkringar har vanligtvis en lista över saker som de täcker. Det handlar bland annat om kontroller, vacciner eller skador som orsakats av olyckor. Ibland gäller de bara i ett år och sedan måste du ansöka om täckning på nytt. Om du inte är säker på vad som täcks kan du fråga din veterinär eller ringa företaget innan du tar steget (och månadsbetalningen). Det kan spara tid och pengar åt alla!

2: Kontrollera självriskerna

Detta omfattas inte av vissa försäkringar. Många av dem täcker inte de första tusen (eller till och tiotals- tusen) kronorna som du spenderar på ditt husdjur. Om ditt husdjur behöver flera behandlingar kan det snabbt bli tusentals kronor. Se till att kontrollera om de täcks innan du tecknar en försäkring hos dem.

3: Kolla upp vad som inte täcks

Du ser ofta undantag för ras, ålder eller redan existerande sjukdomar. Läs alltid listan så att du vet exakt vad som inte täcks och hur mycket det kommer att kosta dig om något händer ditt husdjur! Detta är särskilt viktigt om du har en äldre hund som kanske redan har problem som artrit eller diabetes.

4: Använd ditt försäkringsbolags jourtelefon dygnet runt för nödsituationer

När du har lagt ner all tid och alla pengar på ditt husdjur finns det inget värre än att något händer dem när du är bortrest eller på annat sätt inte kan hjälpa till. Det kan bli dyrt att få dem behandlade när du inte är där, så att ha en jourtelefon för nödsituationer är bra för sinnesfrid! Se till att de erbjuder flera sätt att kontakta dem så att det inte spelar någon roll vilken tid det är eller var du befinner dig.

Husdjursförsäkringar är ett utmärkt sätt att hjälpa till att täcka ditt husdjurs veterinärkostnader om de behöver behandling för allt från regelbundna kontroller, vaccinationer, skador orsakade av olyckor och sjukdomar. Innan du tecknar en husdjursförsäkring är det viktigt att du förstår vilka kostnader som täcks, vilka som inte täcks och hur mycket du blir ansvarig för om något skulle hända ditt eller dina älskade sällskapsdjur. Husdjursförsäkringar varierar när det gäller uteslutningar, men vissa inkluderar ofta ras och ålder samt redan existerande sjukdomar. Se till att läsa alla

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies