Råd när du ska försäkra husbilen

Zmarta.se är Sveriges största hemsida där du kan jämföra alla olika typer av försäkringar. Tjänsten är helt gratis och det går snabbt att få sina offerter.

Ingen förbindelse & helt gratis

20 anslutna försäkringsbolag

Bäst inom försäkringar

I försäkringssammanhang är det egentligen ingen större skillnad på en husbil och en vanlig personbil. Trafikförsäkringen är obligatorisk och sedan kan du komplettera med halvförsäkring eller helförsäkring samt diverse tillägg såsom exempelvis självriskeliminering. Den enda skillnaden är egentligen att du inte kan teckna tillägget hyrbilsförsäkring för en husbil. I stället kan du teckna ett tillägg som går under namnet semesteravbrott eller liknande. För vissa försäkringsbolag ingår detta försäkringsmoment i halvförsäkringen.

Välj rätt nivå på försäkringsskyddet

När du ska försäkra husbilen är det viktigt att du väljer det försäkringsskydd som är optimalt både för husbilen i sig samt din syn på frågor om trygghet och säkerhet. Trafikförsäkringen måste du ha, men det kanske inte är direkt nödvändigt att teckna en helförsäkring. Om husbilen är helt nyinköpt, ingår för det mesta en vagnskadegaranti, som till vissa delar gör att helförsäkringen är onödig. Om bilen är av en äldre modell, och kanske inte har något större andrahandsvärde, är det vanligtvis en onödig sak att teckna helförsäkring. Söker du största möjliga trygghet är dock helförsäkringen att föredra. Se bara till att du aldrig är underförsäkrad.

Jämför villkor hos flera försäkringsbolag

Det är inte alla försäkringsbolag som erbjuder dig möjligheten att försäkra husbilen. Eftersom det finns ett färre antal försäkringsbolag, kan villkoren spreta lite mer än vad som är fallet för personbilar. Det finns helt enkelt ingen standard för villkoren. Det betyder att du bör kontakta flera försäkringsbolag och granska varje bolags villkor noga. Med facit i hand väljer du att försäkra husbilen hos det försäkringsbolag som har de mest fördelaktiga villkoren, inklusive försäkringspremien.

Betala försäkringen i tid

När det gäller försäkringar är grundregeln att försäkringen börjar gälla den dag du tecknar försäkringen. Premien måste alltså inte vara betald för att försäkringen ska gälla. Betalar du inte fakturan får du först en påminnelse och sedan kan försäkringsbolaget säga upp försäkringen efter att ha skickat dig en skriftlig uppsägning. Om du ska ge dig ut på semester med husbilen ska du verkligen se till att betala fakturan innan du åker iväg. Du bör också kontrollera med försäkringsbolaget att betalningen har registrerats.

Forsakringen.se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv

Sidor

Om oss

Kontakta oss

Information

Integritetspolicy

Användarvillkor

Cookies